torsdag 29. september 2011

Pink Haruni

Jeg er endelig ferdig med Haruni sjalet!

Valgte å sette på perler for å gi det litt ekstra "glam", og fargen på perlene går perfekt til garnet!
Har holdt på med sjalet en stund nå. Av og på samtidig som litt andre prosjekter tok det en liten måned.


Var litt bekymret for at det ble for lite før jeg blokket det. Det er fortsatt litt lite i lengden, men personen som skal få det er ikke så veldig stor heller ;)

Nå har jeg akkurat begynt på et nytt sjal i samme garn og samme farge, men annet mønster, til meg selv! Dette garnet er så utrolig mykt og fint, og fargen er nydelig <3 Eneste problemet er at det loer litt, ikke at det sitter igjen lo på andre plagg, men det nesten filter seg sammen når det strikkes. Så å rette opp feil er et mareritt! Derfor gjelder det å ha tungen beint i munnen når det strikkes blonde med dette garnet ;)

Oppskrift: Haruni, tilgjengelig gratis på Ravelry
Pinner: 3,5mm
Garn: Lace fra Malabrigo Yarn, i fargen 130 Damask Rose
Ravelry prosjektside: Pink Haruni 

lørdag 24. september 2011

1 av 2 sokker


Jeg har flere prosjekter på gang som kunne trengt min oppmerksomhet, men jeg klarte ikke vente med å bruke det nye garnet!

 
Derfor kastet jeg meg i gang med å strikke den første av et sokkepar, jeg kommer nok til å vente litt med nummer to, har et sjal som må bli ferdig først. Og enda et sjal jeg har tenkt å strikke til meg selv, og jeg trenger det asap!

Etter jeg var kommet godt i gang med sokken så jeg at denne oppskriften nok ikke var den beste for dette garnet. Oppskriften er nydelig, og fin med stripete garn, men da med garn med lengre striper, jeg synes den ble litt hakkete med dette garnet. Dette garnet hadde nok gjort seg bedre med glattstrikk, som dere kan se på hælen, så ble det ganske fint. Jeg trodde derimot stripene var lengre da jeg kjøpte det, det så sånn ut på bildene av hespen! Men men, uansett så er det jo en kul sokk ;)


 Ellers er det første gang jeg strikker på 2mm pinner. Hadde ikke 2mm strømpepinner når jeg begynte med sokken, det var lørdagkveld, og jeg orket ikke vente helt til mandag! Så jeg strikket med en 2mm rundpinne og magic loopet. Det var ikke særlig enkelt på så små pinner, var så vidt jeg klarte å holde pinnene, de var jo så korte! Så på mandag kjøpte jeg meg strømpepinner, og etter det gikk det som en lek!

Oppskrift Monkey (men uten vrangstrikk)
Pinner 2mm
Garn Adorn Sock, fra Three Irish Girls i fargen "Kate"

lørdag 17. september 2011

Åh, nytt garn!

Min så absolutt favoritt butikk å handle garn i har jeg aldri fysisk besøkt. The Loopy Ewe har utsalg i Missouri, men de har også en nettbutikk med det samme fantastiske utvalget. Jeg kan sitte i timesvis å søke på de forskjellige garnkvalitetene og fargene (ok, timesvis var kanskje å ta litt hardt i, men en god stund i alle fall). Jeg har handlet fra The Loopy Ewe tre ganger til nå, de har super kundeservice og utrolig rask levering! Disse to hespene bestilte jeg på mandag, og de kom i posten i dag!


Jeg tror begge hespene kommer til å bli sokker. Den fra Three Irish Girls blir garantert sokker, jeg gleder meg til å begynne! Trenger trening på sokkestrikking, og å strikke med stripete garn er jo så gøy! Hespen fra Lorna's Laces kommer nok også til å bli sokker, men jeg er litt mer usikker på hvordan fargene blir, om det blir striper eller flekker. Det er håndfarget, så det er ikke godt å si.

torsdag 15. september 2011

På pinnene

Da jeg var ute og gikk kveldstur med Theodor i går, ble jeg veldig kald på ørene. Det første jeg gjorde når jeg kom inn igjen, var å finne frem siste rest av Nepal og begynne å strikke en lue!


Mønsteret er Star Crossed Slouchy Beret, som er tilgjengelig på Ravelry.

Jeg strikker den i Drops Nepal på 6mm og 8mm pinner.

tirsdag 13. september 2011

Valgets kvaler, hals

Jeg har veldig lyst på en hals, men jeg har ikke funnet noen i butikkene som jeg synes er fine nok, så derfor tar jeg pinnene fatt i stedet!

Jeg gjorde et søk etter cowl på Ravelry, og fant noen fine alternativer. Men så er jo problemet, hvilken skal jeg velge?

#107 Deluxe Lace Seamless Cowl

Frosting 

Gap-tastic Cowl

Burberry Inspired Cowl Neck Scarf 

Jeg synes den første er veldig fin, men jeg kunne tenkt meg en som er litt lenger, som jeg kan surre to ganger rundt. Klart, det er jo bare å strikke den lenger, ingenting er umulig når man skal lage den selv! Eventuelt så kan jeg jo bare lage alle sammen :)

mandag 12. september 2011

Min egen strikkeblogg <3

Min strikkemani fikk ny gnist rett før jul da jeg så min venninne Marte hadde strikket en stafflue. Jeg syntes den var så fin og fikk veldig lyst på en egen! Men siden jeg visste Marte var opptatt med både familie og eksamen, tenkte jeg at jeg skulle lage min egen istedet for å spørre henne. Og dermed var jeg hooked.

Har lenge vurdert å starte en strikkeblogg, men siden jeg allerede har en annen mer type "personlig fotoblogg" var jeg litt usikker og prøvde en stund å blogge litt om strikking på den. Men jeg føler ikke leserne av den bloggen har samme interesse av det som jeg og andre strikkebloggere kanskje har. Derfor har jeg nå bestemt meg for å prøve en dedikert strikkeblogg ;)

Til å begynne med viser jeg dere et par tøfler jeg strikket for et par dager siden, Moon Socks fra Drops Design.

Strikket med to tråder Drops Nepal fra Garnstudio.
Utrolig lettstrikket, en sokk/tøfle ble ferdig på et par timer!
Og så varme, myke og gode :)

Til neste gang, ta en titt på Ravelry profilen min!

Nyere innlegg »